Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:09:46 GMT

اجرای آزمون آنلاین غربالگری اوتیسم در مازندران

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۷۰۳۴

اجرای آزمون آنلاین غربالگری اوتیسم در مازندران

ایسنا/مازندران سرپرست بهزیستی مازندران از اجرای آزمون آنلاین غربالگری اوتیسم در این استان خبر داد.

فریبا بریمانی در جمع خبرنگاران، با اشاره به سامانه ملی و الکترونیک غربالگری و تشخیص اختلال طیف اوتیسم گفت: از طریق ورود به سامـانه  autism.behzisti.net امکان اجرای آنلاین آزمون غربـالگری توسـط خـانواده‌های دارای کودک ۲ تا ۵ ساله با بالاترین دقت و کمترین زمـان و هزینه فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اوتیسم نوعی اختلال عصبی رشدی است، گفت: این اختلال بر نوع ادراک فرد از جهان پیرامون تأثیر می‌گذارد و با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود.

بریمانی با اشاره به اینکه علائم این اختلال قبل از سه سالگی بروز می‌کند، افزود: تشخیص بهنگام و ارائه مداخلات مناسب می‌تواند از روند بیماری یا بروز علایم بیشتر جلوگیری کند بنابراین غربالگری کودکان ۲- ۵ سال از نظر اختلال طیف اتیسم ضروری می‌باشد.

سرپرست بهزیستی مازندران با اشاره به غربالگری اختلال طیف اوتیسم، ادامه داد: هدف از برنامه غربالگری اختلال طیف اوتیسم علاوه بر پیشگیری از روند پیشرفت بیماری یا بروز علایم بیشتر، کاهش هزینه‌ها برای خانواده‌ها و جامعه و مداخلات به موقع توانبخشی می باشد.

دکتر بریمانی به اهمیت برنامه های آموزشی و توانبخشی برای کودکان دارای این اختلال اشاره کرد و گفت: نخستین مرکز آموزشی توانبخشی اختلال طیف اوتیسم در سال ۱۳۸۸ راه اندازی شده است و در حال حاضر کودکان اوتیسم تحت پوشش در محدوده سنی ۲ تا ۱۵ سال همه روزه خدمات تخصصی را از این مراکز دریافت می.کنند.

وی با بیان اینکه در سطح استان ۵ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم در شهرستان های چالوس، آمل، بابل و ساری فعال هستند، افزود: این مراکز با در اختیار داشتن پرسنل تخصصی و آموزش دیده به حدود ۲۲۰ فرد دارای اتیسم، ارائه خدمت می کنند. 
 
سرپرست بهزیستی مازندران ادامه داد: در این مراکز پس از طی مراحل پذیرش و ارزیابی جامع توسط کارشناسان تیم درمان و توانبخشی، خدمات مختلف آموزشی و توانبخشی اعم از خدمات توانبخشی پزشکی، آموزشی، روانی – اجتماعی ، هنری و .. به فرد دارای اوتیسم ارائه می گردد.  

بریمانی ارائه برنامه توانبخشی خانواده محور در اختلال طیف اوتیسم را بسیار مهم دانست و بیان کرد : هدف این برنامه افزایش ضریب نفوذ خدمات توانبخشی و توانمندسازی خانواده است که ضمن بهره  گیری از بسته آموزشی روزنه (ویژه مداخلات خانواده محور)، خانواده فرد دارای اختلال اوتیسم، محور برنامه قرار می گیرند به طوری که با همراهی و حضور والدین در برنامه ها می توان اثربخشی خدمات مورد نظر را ارتقا داد.

وی خاطر نشان کرد: پس از برخورداری این کودکان از خدمات آموزشی و توانبخشی مورد نیاز در مراکز روزانه آموزشی توانبخشی اختلال طیف اوتیسم، شاهد ترخیص موفق آنان از مراکز روزانه توانبخشی اوتیسم و ورود آنان به مدارس عادی، استثنایی، مراکز حرفه آموزی و کارگاه های تولیدی حمایتی هستیم.

سرپرست بهزیستی مازندران به اجرای برنامه توانبخشی از راه دور(Tele Rehabilitation) از سوی سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: در این برنامه ضمن ارتباط دو سویه توانخواهان و خانواده های آنان با کارکنان تخصصی مراکز از راه دور و با بهره‌گیری از بستر اینترنت و مخابرات، آموزش‌های مختلفی اعم از آموزش مهارت های شناختی، مهارت های ارتباطی اجتماعی، مهارت های خودیاری، مداخلات حسی، حرکتی، گفتاری، مهارت های بازی و برنامه های کاربردی آموزشی ، توانبخشی مرتبط به افراد دارای اتیسم ارائه می شود.

بریمانی سامانه ملی و الکترونیک غربالگری  و تشخیص اختلال طیف اتیسم را یکی دیگر از خدمات سازمان برشمرد و افزود: از طریق این سامـانه، امکان اجرای آنلاین آزمون غربـالگری توسـط خـانواده های دارای کودک ۲ تا ۵ ساله با بالاترین دقت و کمترین زمـان و هزینه فراهم شده است بنابراین والدین می توانند با مراجعه به سامانه autism.behzisti.net  نسبت به تکمیل آزمون هیوا اقدام کنند.

وی ادامه داد: با توجه به رسالت های سازمان بهزیستی در راستای ارتقا کیفیت زندگی جامعه هدف، به افراد دارای اختلال طیف اتیسم و خانواده های آنان خدمات مستمر و غیر مستمری مانند پرداخت کمک هزینه معیشت، پرداخت حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت واجد شرایط در خانواده، کمک هزینه درمان ، کمک هزینه توانبخشی و درمان اختلالات دهانی و بلع و تغذیه، کمک هزینه تردد و کمک هزینه خدمات توانپزشکی ارائه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: غربالگری اوتیسم بهزیستی مازندران استانی اجتماعی سرپرست بهزیستی مازندران آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم کمک هزینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • اعلام زمان برگزاری آزمون غربالگری درون دانشگاهی شانزدهمین المپیاد علمی وزارت بهداشت
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص